انواع مشاوره با مشاوران کلینیک حال خوب زندگی

انواع مشاوره

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوران و درمانگران از طرق مختلف به مشتریان خود کمک می کنند و بسته به تخصص آنها انواع مختلفی از مشاوران وجود دارد.
برای کسب اطلاعات در مورد انواع مشاغل و تخصص های مشاوره ای که می توانید مطالعه و تمرین کنید ، به مطالعه ادامه دهید: ازدواج و خانواده درمانی ، مشاوره شغلی ، مشاوره بهداشت روان ، مشاوره سو مصرف مواد و موارد دیگر.

تخصص های انواع مشاوره

“مشاوره” یک مقوله بسیار گسترده است که شامل بسیاری از فرصت ها در تعداد زیرمجموعه های مشاوره است.
مشاوران در مدارس ، بیمارستان ها ، مراکز توانبخشی ، در میان مکان های دیگر کار می کنند ، یا می توانند یک عمل خصوصی را حفظ کنند ، و روش های زیادی برای تخصص در طول دوره مشاوره شما وجود دارد.
انواع متداول مشاوران
در اینجا برخی از رایج ترین انواع مشاوران ذکر شده است:
مشاوره خانواده و ازدواج
• راهنمایی و مشاوره شغلی
• مشاوره توانبخشی
• مشاوره بهداشت روان
• مشاوره سو مصرف مواد

1. مشاوره فردی

مشاوره فردی فرآیند مشاوره یک به یک بیمار و یک روانپزشک ، روان درمانگر یا روانشناس آموزش دیده است ، جایی که بیمار به دنبال دستیابی به اهداف خاصی است. این عمدتا یک فرآیند کشف خود و غلبه بر مشکلات شما است ، جایی که فرد مسائل خود را تحت راهنمایی یک متخصص حل می کند. مشاوره فردی محبوب است زیرا این زمینه را برای بیمار فراهم می کند تا بدون ترس از اینکه مورد قضاوت قرار گیرد ، صریحاً در مورد مشکلات خود صحبت کند و احساسات خود را فاش کند. مشاوره فردی به بیماران کمک می کند تا خود را بهتر کشف کنند و مسائل خود را برطرف کنند و اساساً در مورد موضوعاتی بحث کنند که ممکن است راحت نباشند با دیگران گفتگو کنند.

2. مشاوره روابط و ازدواج

همانطور که از نامش پیداست ، مشاوره روابط ، مشاوره ای است که طرفین یک رابطه برای حل مشکلات روابط و تقویت روابط بهتر انجام می دهند. به طور معمول ، مشاوره رابطه شامل زوج درمانی است ، که زیرمجموعه ای از رابطه درمانی است ، جایی که شرکای درگیر یک رابطه عاشقانه به دنبال درمان می روند ، با این حال مشاوره رابطه فقط به کسانی که در یک رابطه عاشقانه یا جنسی هستند ، محدود نمی شود. این می تواند مشاوره روابط بین والدین و کودک ، رئیس و کارمند و غیره باشد. مشاوره ازدواج مشاوره طرفین ازدواج است ، چه قبل از ازدواج و چه بعد از ازدواج. این می تواند برای یک مشکل خاص یا از بین بردن سمیت عمومی یک رابطه باشد.

3. مشاوره شغلی

مشاوره شغلی برای هر دو دانش آموزی است که می خواهند در مورد شغل و حرفه خود تصمیم بگیرند تا آنها را در مسیر رشد حرفه ای خود راهنمایی کنند. این عمدتاً ارزیابی نقاط قوت شما و کشف محل علاقه شماست. انواع مشاوره شغلی معمولاً در محیط دبیرستان انجام می شود و همچنین می تواند در انتخاب دانشکده ها به بهترین وجهی با نیازها و نیازهای دانش آموز کمک کند. با این حال ، این می تواند برای افراد حرفه ای باشد که می خواهند شغل خود را تغییر دهند یا می خواهند یاد بگیرند که چگونه در شغلی که انتخاب کرده اند پیشرفت کنند.

حتما بخوانید
مشاوره قبل از ازدواج و مزایای آن

4. مشاوره تحصیلی

دانشگاهیان یکی از بزرگترین دلایل استرس و اضطراب در دانش آموزان و والدین است. بنابراین انواع مشاوره تحصیلی مشاوره ای مربوط به مدیریت زمان ، تعلل و نکات مطالعه است.

5. خانواده درمانی

خانواده درمانی روابط خانوادگی را بررسی می کند. این کار با نگاه به خانواده به عنوان یک کل ، به جای کار با یک فرد واحد در خانواده ، کار می کند. تمرکز بر نحوه تعامل خانواده ها با هم است و هدف درمانگر این است که کل خانواده را در یافتن راه حل های مثبت مشارکت دهد. این نیاز به آموزش تخصصی دارد.

6. مشاور سو مصرف مواد

مشاوران سو مصرف مواد ، همچنین به عنوان مشاوره اعتیاد شناخته می شوند ، افراد متخصص مجوز آموزش دیده در زمینه روانشناسی ، رفتار انسان ، وابستگی شیمیایی و روش های درمانی هستند. این درمانگران با صحبت در مورد پیچیدگی ها و علل اعتیاد به افراد مبتلا به اختلالات رفتاری (در درجه اول مصرف مواد) کمک می کنند. مشاوران سو مصرف مواد با مشتری برای توسعه اهداف و استراتژی های دنبال هوشیاری – همه در یک فضای دلسوزانه و محرمانه – با مشتری یک به یک کار می کنند. افرادی که شغل مشاوره در زمینه اعتیاد را انتخاب می کنند می توانند در شرایط مختلفی از بیمارستان ها و مراکز توانبخشی گرفته تا نیمه راه خانه ها ، زندان ها و روش های خصوصی کار کنند.

7. مشاور بهداشت روان

مشاور بهداشت روان حرفه ای است که از روش ها و تکنیک های مختلف روان درمانی برای کمک به افرادی که دچار پریشانی روانشناختی هستند استفاده می کندو  یکی دیگر از انواع مشاوره ها می باشد. در ایالات متحده ، از هر چهار بزرگسال ، هر یک در هر زمان بیماری روانی را تجربه می کنند و تحقیقات نشان می دهد که نزدیک به 50٪ از بزرگسالان در طول زندگی خود حداقل یک بیماری روانی دارند.

مشاوران بهداشت روان چه کاری انجام می دهند؟

برخی از کارهایی که یک مشاور بهداشت روان ممکن است به طور منظم انجام دهد شامل موارد زیر است:
• ارزیابی و تشخیص مشتریانی که علائم پریشانی روانی را تجربه می کنند
• ارائه روان درمانی به مشتریان
• صحبت با مشتریان در مورد تجربیات ، احساسات و افکارشان
• برگزاری جلسات گروهی با خانواده ها
• کار با مشتریان برای تعیین اهداف ، تدوین برنامه درمانی و کسب بینش از طریق درمان
• کار با مشتری برای شناسایی موقعیت ها ، رفتارها و افکار مغایر با سلامتی و بهبودی آنها
• بررسی مسائل اجتماعی که ممکن است بر سلامت روانی مشتری تأثیر بگذارد ، از جمله فشار همسالان ، قلدری ، مصرف مواد ، تعصب ، استرس شغلی ، چالش های مالی و بهداشت
• ارجاع مراجعه کنندگان به سایر متخصصان بهداشت و همچنین منابع دیگر در جامعه مانند سایر خدمات اجتماعی ، خدمات شغلی و گروه های پشتیبانی

حتما بخوانید
7 روش موثر برای یافتن مشاور خوب

8. مشاوره توانبخشی

یکی دیگر از انواع مشاوره ، مشاوره توانبخشی است که یک روش خاص مشاوره در این رشته می باشد. متخصصان برای کمک به افرادی که دارای ناتوانی های عاطفی و جسمی هستند کار می کنند تا بتوانند زندگی مستقل تری داشته باشند.
اگر می خواهید یک تخصص حرفه ای را در زمینه مشاوره انتخاب کنید تا دنبال کنید ، روش توان بخشی عملی است که باید در نظر بگیرید. اگر دوست دارید یاد بگیرید که یک مشاور توانبخشی چه کاری انجام می دهد و ممکن است در چه شرایطی کار کند ، این راهنما را بخوانید تا بتوانید هنگام ترسیم مسیر شغلی خود آگاهانه تصمیم بگیرید.

انواع مشاوره توانبخشی چه کاری انجام می دهد؟

بزرگسال شدن و عضویت در جامعه به معنای این است که می توانید زندگی مستقلی داشته باشید که در آن بتوانید از خود مراقبت کنید و قادر به جستجوی شغل سودمند باشید و آن را حفظ کنید.

متأسفانه ، برخی از افراد از نظر شخصی ، جسمی ، اجتماعی یا معلولیت هایی دارند که می تواند توانایی آنها را برای زندگی مستقل یا استخدام شدن تحت تأثیر قرار دهد.
مشاوران توانبخشی یکی از انواع مشاوره است که برای ارزیابی نقاط قوت و همچنین محدودیت های بیمارانشان با این افراد کار می کنند. آنها ممکن است مراقبت های پزشکی را ترتیب دهند ، به بیمار آموزش دهند ، در کارگذاری کمک کنند ، گزارش های پزشکی را ارزیابی کنند و به فرد کمک کنند مهارت های شغلی را توسعه دهد تا بتواند به طور مستقل کار کند و زندگی کند. نقش واقعی مشاور بستگی به تنظیمات و مشخصات دموگرافیک بیمار دارد که مشاور با او کار می کند. هدف ، راهنمایی و کمک به کسانی است که می خواهند زندگی مستقل تری داشته باشند.

مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *