مشاوره خانواده | مشاوره قبل از ازدواج | کلینیک تخصصی حال خوب در تهران

اگر خانواده شما دوران سختی را پشت سر می گذارد ( اعم از استرس ، عصبانیت یا غم و اندوه ) مشاوره خانواده می تواند تفاوتی ایجاد کند. این می تواند به زوجین ، فرزندان یا اعضای یک خانواده گسترده کمک کند تا بهتر ارتباط برقرار کنند.

جلسات توسط یک متخصص به نام مشاور خانواده درمانی هدایت می شود. آنها می توانند یک روانشناس ، مددکار اجتماعی یا درمانگر باشند که در مشاوره خانواده آموزش های بیشتری دیده اند.

چگونه خانواده درمانی می تواند کمک کند؟

مشکلات موجود در خانواده شما می تواند بر تمام زمینه های زندگی اعضای خانواده تأثیر بگذارد. شما و عزیزانتان ممکن است متوجه مشکل در محل کار ، مدرسه یا تعاملات روزمره با افراد دیگر شوید.

وقتی احساس می شود مسائل و مشکلات در خانواده شما خیلی زیاد است که شما از عهده آن بر نمی آیید، ممکن است وقت آن باشد که به یک مرکز مشاور خانواده مراجعه کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند راه های جدیدی برای مدیریت مبارزات، درگیری ها و چالش ها پیدا کنید.

 

برخی از مواردی که خانواده درمانگران می توانند به آنها کمک کنند:

درگیری بین اعضای خانواده
سو مصرف یا اعتیاد به مواد
بیماری روانی یکی از اعضای خانواده
مشکلات مالی یا اختلاف نظر درمورد پول
مشکلات در مدرسه
مشکلات بین خواهر و برادرها
مشکلات رفتاری کودکان
مراقبت از یکی از اعضای خانواده با نیازهای ویژه
مشکلات اعضای خانواده گسترده
بیماری یا مرگ یکی از اعضای خانواده در خانواده
خیانت
جدایی یا طلاق
نحوه برنامه ریزی برای حضانت مشترک کودکان

چرا مشاوره خانواده انجام می شود؟

خانواده درمانی می تواند به شما در بهبود روابط ناخوشایند با شریک زندگی ، فرزندان یا سایر اعضای خانواده کمک کند. شما ممکن است به موارد خاصی از جمله مشکلات زناشویی یا مالی ، درگیری بین والدین و فرزندان یا تأثیر سو abuse مصرف مواد یا بیماری روانی بر کل خانواده بپردازید.

خانواده شما ممکن است خانواده درمانی را همراه با انواع دیگر درمان های بهداشت روان دنبال کند ، به خصوص اگر یکی از شما مبتلا به بیماری روانی یا اعتیاد باشد که نیاز به درمان اضافی یا درمان توان بخشی نیز دارد. مثلا:

خانواده درمانی می تواند به اعضای خانواده کمک کند تا اگر یکی از بستگان به یک بیماری روانی جدی مانند اسکیزوفرنی مبتلا باشد ، مقابله کنند – اما کسی که به اسکیزوفرنی مبتلا است باید به برنامه درمانی خود ادامه دهد ، که ممکن است شامل داروها ، درمان یک به یک یا سایر درمان ها باشد.
در صورت اعتیاد ، خانواده می تواند در خانواده درمانی شرکت کند در حالی که شخصی که اعتیاد دارد در معالجه مسکونی شرکت می کند. بعضی اوقات ممکن است خانواده در خانواده درمانی شرکت کند حتی اگر فرد معتاد به دنبال درمان خود نرفته باشد.
خانواده درمانی می تواند در هر موقعیت خانوادگی که باعث استرس ، غم ، عصبانیت یا درگیری شود مفید باشد. این می تواند به شما و اعضای خانواده تان کمک کند تا یکدیگر را بهتر درک کنند و مهارت های کنار آمدن را برای نزدیک کردن شما به یکدیگر بیاموزند.

چگونه برای مشاوره خانواده  آماده  شوید؟

می توانید از پزشک مراقبت های اولیه خود برای مراجعه به یک درمانگر درخواست کنید. اعضای خانواده یا دوستان ممکن است براساس تجربیات خود توصیه هایی را ارائه دهند. همچنین می توانید از برنامه مساعدت کارمندان ، روحانیون یا آژانس های بهداشت روان ایالتی یا محلی خود پیشنهاداتی برای درمانگران بخواهید.

قبل از تعیین جلسات با یک درمانگر ، در نظر بگیرید که آیا درمانگر برای خانواده شما مناسب است یا خیر. در اینجا چند فاکتور برای بررسی و سوالاتی وجود دارد که می توان از آنها پرسید:

  • آموزش و تجربه. سوابق آموزشی و تربیتی شما چیست؟ آیا از طرف دولت مجوز دارید؟ آیا توسط AAMFT یا سایر سازمان های حرفه ای معتبر هستید؟ آیا شما در روان درمانی خانواده آموزش تخصصی دارید؟ تجربه شما از نوع مشکل خانواده من چیست؟
    مکان و در دسترس بودن دفتر شما کجاست؟ ساعات اداری شما چیست؟ آیا در مواقع اضطراری در دسترس هستید؟
    طول و تعداد جلسات. هر جلسه چه مدت طول می کشد؟ هر چند وقت یک بار جلسات برنامه ریزی می شود؟ انتظار دارم چند جلسه داشته باشم؟
    هزینه ها و بیمه برای هر جلسه چقدر هزینه می گیرید؟ آیا خدمات شما تحت پوشش بیمه خدمات درمانی من قرار دارد؟ آیا من نیاز به پرداخت هزینه کامل از قبل دارم؟ سیاست شما درباره جلسات لغو شده چیست؟

در طول جلسه مشاوره خانواده چه اتفاقی می افتد؟

ابتدا ، درمانگر شما با همه اعضای خانواده صحبت می کند تا به آنها کمک کند تا بفهمند چه خبر است. آنها سوالاتی را درباره نحوه نگرش هر فرد به مشکلات ، زمان شروع مشکلات و این که خانواده تاکنون در تلاش برای مدیریت امور است ، می پرسند.

در مرحله بعدی ، درمانگر یک برنامه درمانی را تهیه می کند. هدف این است که درگیری ها در یک خانواده بهبود یابد ، نه اینکه کسی را مقصر مسائل بدانید.

چه زمانی بهتراست از خدمات مشاوره خانواده بهره بگیرم؟

مشاوره خانواده برای زمانی که اعضای خانواده دچار مشکلات شدید عاطفی از جمله خشم، ترس، ناراحتی، افسردگی و عصبانیت های غیر عادی و… می شوند.

مشاوره خانواده برای نحوه ی ارتباط برقرار کردن بین اعضا خانواده سخت تر و روابط صمیمی بین افراد کمرنگ تر و غیر معمول شده باشد.

زمانی که یکی از اعضای خانواده در آستانه ی ازدواج و یا طلاق باشد.

رفتار کودکان در خانه و یا مدرسه تغییراتی ایجاد شده؛ نمرات آنها در دروس به طرز فاحشی افت کرده و یا رفتار آنها غیر قابل کنترل شده است.

محیط خانواده اتفاق ناگواری مانند طلاق، فوت شدن اعضا خانواده، کشف شدن ماجرایی تلخ و…رخ داده باشد و افراد در مواجهه با آن دچار مشکلاتی شده اند.

اعضای خانواده در عملکرد طبیعی دچار مشکل شده و کارهایی که قبلا به صورت معمول انجام میدادند را نمیتوانند انجام دهند.

اعضای خانواده دچار نا امیدی شده و احساس میکنند که به انتهای خط رسیده اند و هیچ راه مقابله با مشکلات خود نمی یابند

یکی از افراد خانواده دچار به اعتیاد مواد مخدر شده باشد.

و……

در تمامی موارد بالا و یا موارد دیگر میتوانید از مشاوره خانواده و یا مشاوره آنلاین حال خوب زندگی برای بهبود مشکلات محیط خانواده کمک بگیرید.

بهترین زمان مشاوره

ویژگی های یک مشاوره خانواده متخصص

  • یک مشاوره خانواده باید دارای قدرت ارتباطی مطلوبی باشد تا بتواند ایده و افکار خود را به روشنی توضیح دهد.
  •  توانایی حل مشکل به بهترین شکل ممکن را داشته باشد.
  •  منعطف باشد و بتواند شما را درک کند که این یکی از مهمترین ویژگی های مشاوره خانواده است.
  •  غیر قانونی نباشد و دارای مدرک معتبر باشد.
مشاوره خوب و متخصص

مشاوره ی آنلاین یا حضوری

بی شک مشاوره آنلاین دارای محدودیت های خاص خود است اما نسبت به مشاوره ی حضوری دارای مزیت های بیشتری است و طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. در ادامه مقاله چند مورد از مزیت های مشاوره ی آنلاین را برایتان به اختصار توضیح خواهیم داد.

گزینه ی مناسبی برای مناطق محروم است

مشاوره آنلاین امکان دسترسی به اطلاعات مربوط به روان و معالجه را برای تمامی افراد در مناطق روستایی و یا دور افتاده فراهم می کند.

مناسب برای افرادی که محدودیت های جسمی دارند

مشاوره آنلاین امکان دسترسی برای افراد معلول و ناتوان جسمی را فراهم می کند؛ حتی ممکن است تحرک زیاد برای برخی  بسیار سخت و دشوار باشد و قادر به مشاوره رفتن نباشند و به کلی دور آن را خط بکشند، در حالی که همان فرد نیاز بیشتری به مشاوره داشته باشد و نقش مهمی در خانواده داشته باشد و بدون رفتن پیش مشاوره در طولانی مدت، خانواده را دچار مشکلات شدید تری کند. روش مشاوره آنلاین میتواند جایگزین مناسب تری برای مشاوره های سنتی و حضوری باشد.

مشاوره خانواده

راحتی و قیمت مناسب

مشاوره آنلاین معمولا نسبت به مشاوره حضوری مقرون به صرفه تر و مناسب تر است وعلاوه بر آن هزینه ی رفت و آمدی نیز در پی نخواهد داشت و زمان صرف رفت و آمد نمی کنید. اغلب می توانید جلسات مشاوره ی خود را در مناسب ترین زمان ممکن برنامه ریزی کنید و سختی و مشقت های نوبت گرفتن به صورت حضوری را ندارد.

راحت تر میتوانید مشکلات خود را بیان کنید

ممکن است افرادی از بیان کردن برخی مشکلات خود و یا خانواده احساس خجالت کنند و نتوانند تمامی مشکلات خود را به صورت حضوری با مشاوره خانواده به راحتی در میان بگذارند و گاهی از بیان کردن اصلی ترین مشکلات خود امتناع میکنند به همین دلیل مشاوره خانواده نمیتواند بهترین راهکار ها را به خانواده ی مربوطه نشان دهد که مشاوره ی آنلاین میتواند روشی کارآمد تری برای اینگونه افراد باشد.

نیازی به رانندگی در مسافت های طولانی و یا ترافیک های سنگین ندارید

امروزه به دلیل مشکلات بزرگی مانند ترافیک های سنگین، نبود جای پارک، محدودیت های ترافیکی و طولانی بودن مسافت در شهر های بزرگ و پرجمعیت موجب میشود تا افراد نتوانند به راحتی به مشاور خانواده دسترسی داشته باشند ولی در مشاور آنلاین این محدودیت ها وجود نخواهد داشت.

همانطور که در همان ابتدا اشاره کردیم مشاوره آنلاین علاوه بر محاسن بسیار زیادی که نسبت به مشاوره حضوری دارد اما دارای محدودیت هایی نیز است اما این محدودیت ها نیز به راحتی برطرف خواهند شد.

مشاور آنلاین روش مناسبی برای بیماری های بسیار شدید افسردگی نیست اما بنا به صلاح دید مشاوره آنلاین میتوانید در جلسات مشاوره ی حضوری شرکت کنید و از طریق آن به حل کردن مشکل خود و یا خانواده ی خود بپردازید.

مشاوره تلفنی

اگر اعضای خانواده توانایی مشاوره به صورت حضوری را ندارند و یا اینترنت آنها دچار ضعف های ساختاری باشد، میتوانند از مشاوره های تلفنی کمک بگیرند که مشاوره به صورت تلفنی نیز میتواند برای آنها مناسب و کارآمد باشد.

مشاوره آنلاین

ما در مورد این که چه زمانی به مشاوره خانواده مراجعه کنید و چه ویژگی هایی دارد توضیح دادیم پیشنهاد می کنم سایر مقالات مفید سایت حال خوب زندگی را مطالعه کنید تا حال خوب به زندگی شما اضافه شود و زندگی شادی و با آرامش بیشتری داشته باشید .

 

 

 

روانشناسی کودک

مشاوره خانواده برای روانشناسی کودک

منظور از روان شناسی کودک چیست و چرا اهمیت دارد ؟

شناخت کودک در هنگام رشد می تواند یکی از مهم ترین قسمت های نقش والدین در زندگی کودک باشد.

یادگیری چگونگی نگاه فرزندتان به دنیا ، آموزش مهارت های جدید به کودک و راهنمایی آنها هنگام پردازش احساسات و تغییرات بزرگ جدید ، همه بخشی از والدین بودن است ، اما این کار آسان نیست.

همانطور که کودک شما رشد می کند ، مراحل رشد تدریجی ، از بدو تولد تا بزرگسالی را طی می کند. عوامل محیطی ، ژنتیکی و فرهنگی می توانند روی رشد کودک و سرعت پیشرفت آنها از یک مرحله به مرحله دیگر تأثیر بگذارند. برای کودکان دشوار است که توضیح دهند چه چیزی را تجربه می کنند ، و نمی توانند احساسات خود را به درستی تحلیل کنند. آنجاست که روانشناسی کودک می تواند به شما اطلاعات بسیار مهم و ارزشمندی بدهد.

روانشناسی کودک چیست؟

روانشناسی کودک مطالعه رشد ناخودآگاه و آگاهانه دوران کودکی است. روانشناسان کودک نحوه تعامل کودک با والدین ، ​​خود و جهان را درک می کنند تا بتوانند رشد ذهنی کودک را درک کنند.

چرا مهم است؟

همه می خواهند فرزندشان رشد سالم داشته باشد ، اما این مورد همیشه مشخص نیست ! رفتار کودک یکی ازعلائم مرحله طبیعی رشد است یا نشانه ای از یک ناهنجاری است. روانشناسان کودک می توانند به شما در درک این تفاوت ها کمک کنند.

روانشناسان کودک همچنین می توانند رفتارهای غیر طبیعی را زود تشخیص دهند ، و به تشخیص ریشه رفتاری مانند یادگیری ، بیش فعالی یا اضطراب کمک کنند.

روانشناسی کودک بر روی چند حوزه اصلی رشد کار می کنند:

  • رشد جسمی

رشد جسمی در کودکان به طور معمول یک توالی قابل پیش بینی از وقایع است. روانشناسان کودک پیشرفت کودک شما را به سمت نقاط عطف رشد مشاهده می کنند تا اطمینان حاصل کنند که کودک شما از نظر جسمی در حال رشد طبیعی است.

  • رشد شناختی

رشد شناختی به یادگیری فکری و فرایندهای تفکر کودک اشاره دارد که شامل مشاهده و درک جهان پیرامون ، یادگیری زبان ، حافظه ، تصمیم گیری ، حل مسئله ، نحوه استفاده کودک از تخیل خود و نحوه استفاده کودک از استدلال اساسی است. همه این عوامل تحت تأثیر ژنتیک و محیط کودک قرار دارند.

  • رشد عاطفی (اجتماعی)

رشد عاطفی و اجتماعی عمیقا در هم آمیخته اند. رشد عاطفی به احساس کودک ، درک و ابراز احساسات خود اشاره دارد. رشد عاطفی در کودکان بسیار کوچک از طریق ابراز احساسات اساسی مانند ترس ، شادی ، عصبانیت و غم بیان می شود. با رشد کودک ، احساسات پیچیده تری مانند اعتماد به نفس ، امید ، احساس گناه و غرور بروز می کند. یک روانشناس کودک می تواند به کودک شما کمک کند تا احساسات خود را به روشی سالم و مثبت درک و بیان کند.

مشاوره نوجوان

مشاوره خانواده برای نوجوان

کودکان و نوجوانان به طور متفاوتی پریشانی عاطفی را تجربه می کنند و با آنها ارتباط برقرار می کنند. آنها ممکن است از نظر اجتماعی مبارزه کنند ، در یادگیری مشکل داشته باشند ، نسبت به دیگران رفتار پرخاشگرانه داشته باشند ، تشریفات مناسبی برقرار کنند ، از الکل یا مواد مخدر استفاده کنند ، به خود آسیب برسانند ، یا اعتقادات و احساسات منفی نسبت به خود داشته باشند.

چنین رفتارها و احساساتی غالباً در رشد عاطفی ، اجتماعی و فکری آنها اختلال ایجاد می کند. وقتی مشکلات با گذشت زمان و حمایت والدین ، ​​معلمان یا دوستان برطرف نشوند مشاوره می تواند بهترین راه حل باشد!

درمان کودک و نوجوان

درمان کودک و نوجوان بر مشکلات اساسی عاطفی متمرکز است که در رشد اختلال ایجاد می کند. از طریق بازی درمانی و گفتگو درمانی ، به نوجوانان کمک می شود تا علل پریشانی خود را درک کرده و مهارتهای کنار آمدن را برای مقابله با روشهای سالم در آینده فرا بگیرند که هدف آن نشان دادن تغییرات پایدار در حالات و رفتارهای عاطفی است.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مشاوره نوجوان را مطالعه کنید.

روند ارزیابی و درمانی بسته به سن کودک یا نوجوان متفاوت است. در جلسات (بازدید) های اولیه ، اطلاعاتی از والدین یا نوجوان در مورد دلایل مراجعه به درمان جمع آوری می شود. به طور معمول ، نوجوان و مشاور در چندین جلسه بعدی برای یک مرحله ارزیابی به صورت جداگانه ملاقات می کنند. طول این مرحله متفاوت است. مشاور از اطلاعات جمع آوری شده برای تعیین نیازها و اهداف درمانی مناسب استفاده می کند. درمان یک روند مشترک با والدین است و اغلب شامل جلسات منظم با حضور والدین است. با نزدیک شدن نوجوانان به دوره بلوغ ، درگیری والدین معمولاً کاهش می یابد تا بتوانند با مشاور خود اعتماد و اطمینان ایجاد کنند.

در صورت لزوم ، مشاور ممکن است بخواهد با معلمان ، متخصصان اطفال و روانپزشکان و مشاوران مدرسه مشورت کند.

خیانت زناشویی

مشاوره خانواده برای خیانت زناشویی

خیانت یکی از رایج ترین مشکلات در درمان ازدواج و خانواده درمانی است. این موضوع برای روابط ویرانگر است و می تواند یکی از دشوارترین مشکلات برای درمان باشد.

علت به وجود آمدن خیانت در روابط زناشویی

دلایل خیانت پیچیده و متنوع است که می توانند در روابط شاد و همچنین در روابط پریشان رخ دهند. درک توانایی شریک زندگی  برای انجام یک رابطه دشوار و گاهی غیرممکن است. و گرچه اکثر امور در نتیجه نارضایتی رابطه ای اتفاق می افتد ، اما در نتیجه نارضایتی شخصی و عزت نفس پایین نیز رخ می دهد. در چنین مواردی ، شریک زندگی ممکن است از سهم خود در آنچه در رابطه وجود ندارد ، بی اطلاع باشد.

در روابط باید رضایت متقابل باشد و عدم تعادل در روابط زناشویی می تواند منجر به بروز ناراحتی شود .علاوه برعزت نفس پایین ، از دیگر دلایل خیانت کمبود محبت یا زمینه اجتماعی است که در آن خیانت نادیده گرفته می شود.

آسیب پذیری خیانت می تواند به مشکلات رابطه ای مانند اجتناب از درگیری ، ترس از صمیمیت یا تغییر چرخه زندگی مانند انتقال به والدین باشد.

تأثیر کشف خیانت

به دنبال افشای اولیه یک ماجرا ، معمولاً هر دو شریک زندگی افسردگی را تجربه می کنند ، و از جمله مواردی مانند  افکار خودکشی ، اضطراب و احساس عمیق از دست دادن

واکنش های طرف آسیب دیده می تواند به صورت استرس حاد شروع شود که به سرعت شبیه علائم اختلال استرس پس از سانحه است.

شدیدترین آسیب دیدگان کسانی هستند که بیشترین اعتماد را داشتند و بیشترین بی اعتقادی را داشتند. شریک درگیر ممکن است ترس داشته باشد که برای همیشه به خاطر خیانت مجازات می شود در حالی که برای خواب های از دست رفته مرتبط با این ماجرا غمگین است.

درمان و بهبودی

در طی ارزیابی اولیه ، یک درمانگر ازدواج و خانواده به زوجین کمک می کند تا با روشهای بیرونی گزینه های درمان را مشخص کنند. پس از یک رابطه ، زوجینی که می خواهند رابطه خود را دوباره بسازند باید هرگونه دوگانگی در مورد ماندن در رابطه را حل کنند یا برای جدایی به روشی سازنده تلاش کنند.

مشاوره طلاق

مشاوره خانواده برای طلاق

آیا مراحل طلاق را طی می کنید و به دنبال کمک برای کنار آمدن با احساسات خود هستید و یاد می گیرید چگونه زندگی پس از طلاق را کنترل کنید. در این صورت ، مشاوره طلاق می تواند برای شما مناسب باشد !

برای اکثر افرادی که طلاق می گیرند ، چه دادرسی را شروع کرده باشند و چه درخواست طلاق را تحویل بگیرند ، زندگی دشوار است.

مشاوره طلاق نوعی روش درمانی است که به زوجین کمک می کند احساسات غالباً پیچیده خود در مورد طلاق را به روشی محترمانه و سازنده تر از آنچه خودشان قادر به انجام آن هستند ، کنترل کنند.

زوجین معمولاً به این امیدواری که استرس را برای هر دو طرف درگیر کاهش می دهد ، مشاوره طلاق می کنند. این می تواند به یک زن و شوهر کمک کند تا قبل از اینکه تصمیم به طلاق گرفته شود یا اینکه پس از انجام طلاق ، حمایت شود.

بسیاری از افراد ممکن است مزایای مشاوره طلاق را درک نکنند یا ندانند که آیا برای شرایط آنها مناسب است یا خیر !

به بیان ساده ،اگر احساس می کنید که شما و همسرتان در مرحله ای از ازدواج خود قرار دارید که درگیر مسائلی هستید که نمی توانید حل کنید یا اگر قبلاً تصمیم به طلاق گرفته اید ، باید طلاق درمانی را در نظر بگیرید تا به شما کمک کند .

 

مشاوره پس از طلاق

به محض اینکه طلاق نهایی شد ، دور از ذهن بودن واقعیت این است که ازدواج شما واقعاً تمام شده و شروع زندگی جدید به عنوان یک فرد مجرد کاملاً دلهره آور است. مشاوره پس از طلاق می تواند با راهنمایی شما در یافتن راه های زیر به شما کمک کند:

احساسات خود را پس از طلاق کنترل کنید

هنگامی که گرد و غبار روی روند طلاق نشست ، ممکن است متوجه شوید که برای مقابله با آشفتگی احساساتی که به دنبال دارد ، به کمک دیگری نیاز دارید و اینجاست که مشاوره پس از طلاق انجام می شود.

یک درمانگر متخصص در مشاوره طلاق می تواند به شما کمک کند تا احساسات منفی را شناسایی ، و پشت سر بگذارید.

یادگیری عشق ورزیدن به خود و موقعیت های جدید زندگی شما زمان می برد اما در آخر ارزش همه آن را خواهد داشت. این امر خصوصاً در صورت داشتن فرزند صادق است. به یاد داشته باشید – شما باید از نیازهای عاطفی خود مراقبت کنید تا بتوانید بهترین حمایت ممکن را به فرزندان خود ارائه دهید زیرا آنها نیز سعی می کنند با زندگی پس از طلاق کنار بیایند.

بعد از طلاق با زندگی روزمره کنار بیایید

پس از نهایی شدن طلاق ، وقت آن است که دوباره به زندگی روزمره خود بازگردید. به احتمال زیاد ، بسیاری از آن روال ها مانند ازدواج شما نیستند. شاید شما به دلیل طلاق از خانه قبلی خود خارج شده اید و اکنون باید به مسیر جدیدی برای کار یا مکان های مختلف برای خرید مواد غذایی عادت کنید.

خانواده درمانی

 مشاوره خانواده درمانی

هدف از خانواده درمانی کمک به اعضای خانواده در شناسایی و درک بهتر تاثیر رفتارهای خاص بر روی سایر افراد می باشد. در واقع خانواده درمانی کمک می کند که اعضای خانواده روش های جدیدی را در مورد ارتباط با سایر افراد و حل اختلافات، یاد بگیرند و همچنین این روش درمانی یک سری راه های ارتباطی جدیدی را مابین اعضای خانواده ایجاد می کند.

مشکلاتی که با خانواده درمانی قابل حل است

کته کلیدی در به دست آوردن و حفظ کردن یک واحد خانواده که همواره به سمت جلو حرکت می کند، عبارت از توانمند بودن برای شناخت و مشخص کردن نیازهای اعضای انفرادی و ایجاد توازن مابین این نیازها و بهزیستی واحد خانواده می باشد. مشاوره خانواده یک حالت منحصر به فردی از درمان می باشد که می تواند در ترکیب و برآورده کردن این نیاز ها مفید باشد.

انواع مشکلاتی که با خانواده درمانی قابل حل است:

  • والدینی که در رابطه خود دچار مشکل هستند.
  • کودکی که مشکلات رفتاری یا تحصیلی دارد.
  • کودکان یا نوجوانانی که در کنار آمدن با یکدیگر دچار مشکلاتی هستند.
  • یکی از اعضای خانواده مشکل روانی بلندمدت (مزمن) یا مشکل سوءمصرف مواد، مثل افسردگی حاد یا اعتیاد به الکل داشته باشد.

خانواده درمانی می‌تواند قبل از آغاز مشکل نیز مفید باشد. برخی خانواده‌ها وقتی در آستانه تغییری بزرگ در زندگی قرار می‌گیرند، به سراغ این نوع درمان می‌روند. برای مثال، زن و مردی که هردو از ازدواج قبلی خود دارای فرزند هستند می‌توانند در هنگام ازدواج و تشکیل خانواده‌ای جدید به سراغ خانواده درمانی بروند تا به تمام اعضای خانواده کمک کنند که بهتر با هم کنار بیایند.

مفاهیم خانواده درمانی در جلسات درمان فردی نیز قابل استفاده بوده و برای کسانی که از خانواده ‌های مشکل‌ دار یا بیمار آمده‌ اند بسیار مفید خواهد بود. بزرگسالانی که در خانواده‌ هایی با عملکرد ضعیف بزرگ شده‌ اند نیز می‌توانند از درمان ‌های فردی مبتنی بر مفاهیم خانواده‌درمانی بهره گیرند

زوج درمانی

مشاوره خانواده برای زوج درمانی

زوج درمانی یکی از موضوعات مربوط به مشاوره خانواده و ازدواج می باشد. هدف از زوج درمانی این خواهد بود که مشاور با تخصص و تجربه بالایی که دارید با زوج هایی که دچار مشکلات زناشویی شدند، به بحث و گفتگو می نشیند و سعی می نماید با ارائه راه حل های درست و منطقی بین افرادی که قادر به حل مشکلات و تعارض و کشمکش های میان خود نیستند، باعث نجات و رهایی آنها از آن مشکلات شود.

روند زوج درمانی

تمرکز اصلی زوج درمانی بر روی مشکلات موجود در بین زوجین خواهد بود که معمولا با استفاده از زبان و به صورت گفتگو سعی در برطرف نمودن مشکلات می شود.

یکی از مهم ترین کارکردها و اهداف زوج درمانی این است که به زنان و مردان کمک می کند تا یکدیگر را به خوبی بشناسند و همدیگر را درک کنند و چنانچه تصمیم به تغییر خود دارند در این راه به آنها کمک کنند تا به اهداف خود دست یابند.

با توجه به اینکه مشاوران مراکز زوج درمانی نقش افرادی را ایفا می کنند که کاملا آگاه، متخصص و بی طرف هستند، و بعد از گفتگو می توانند به راحتی صداقت و یا عدم صداقت گفتار افراد را تشخیص دهند.

اصول مشاوران زوج درمانی به این شکل است که هر کدام از زوجین را به صورت خصوصی و گاه گروهی با دو طرف ملاقات دارد و در برخی شرایط نیز درمانگر اینگونه توصیه می کند که هر یک از افراد را به صورت جدا ملاقات کند.

نکته قابل توجه این است زمانی که افراد با یکدیگر به این مراکز مراجعه می کنند این امر تاثیر بسزایی در حل شدن مشکلات آنها دارد و ریشه یابی آن به صورت آسان تر انجام می شود.

مشاوره ازدواج

مشاوره خانواده برای ازدواج

می توان گفت بزرگترین تصمیم در طول زندگی هر کس ازدواج خواهد بود، چرا که صحبت یک عمر زندگی است و برای ازدواج با شخصی که می خواهید او را به عنوان شریک زندگی در تمام لحضات انتخاب کنید، لازم است کاملا آگاهانه و با دید باز باشد. بر همین اصل ضروری است اطلاعات، دانسته ها و پختگی ما در برابر بزرگی این تصمیم کافی باشد.

اولین قدم

اولین قدم شناخت و درک درست از معیار ها و انتضارات خودتان از ازدواج است تا بتوانید فردی را که همسو با شماست را انتخاب نمایید. به همین جهت شناخت ویژگی های شخصیتی و اختلال های روان شناختی همسر آینده بسیار تاثیر گذار در تصمیم درست خواهد داشت. از جمله موارد دیگری که لازم است قبل از ازدواج به آنها نگاه شود تطابق ها و ویژگی های سنتی، فرهنگی، تحصیلی، اقتصادی، قومی ومذهبی خواهد بود.

به طور قطع بررسی تمام موارد فوق برای شناخت قبل از ازدواج سخت و غیر ممکن است، چرا که به دلیل نبود تجربه، شناخت سطحی از طرف مقابل، ناتوانی در علوم روانشناسی و تست های دقیق نمی توان شناخت دقیقی از همسر آینده را کسب نمود.

مشاوره ازدواج با سنجش و شناخت تفاوت های زیر بنایی شخصیت هر دو طرف، آگاهی دو طرف را نسبت به یگدیگر بالا می برد، هم چنین مشاوره باعث شناخت فرد نسبت به خودش می شود که به تصمیم گیری های حال و آینده ی او بسیار کمک می کند.

هدف روانشناس مشاور ازدواج ، تحکیم پایه های زوجین است. شناخت زوجین از یکدیگر، به دست آوردن اطلاعات ضروری در مورد ویژگی های روانشناختی زن و مرد، چگونگی رفتار صحیح آن ها با یکدیگر و جلوگیری از بروز اختلاف نظر ها و عمیق شدن آن از اهداف مشاوره ازدواج هستند. همچنین مشاوره ازدواج به شما کمک خواهد کرد تا به مسائل مهم روانشناختی که تا الآن به آنها مطلع نبودید یا آنها را کم ارزش می دانستید، آشنا شوید یا به آنها دقیق تر بنگرید.

مشاوره والدین و تربیت فرزند

مشاوره خانواده برای والدین و تربیت فرزند

طبق تحقیقات به عمل امده در خانواده ها، اگر والدین خواهان فرزندانی با رشد روانی سالم هستند لازم است والدین در خانواده محیطی صمیمی و دوستانه را ایجاد نمایند. با شکل گیری روابط دوستانه همراه با عشق باعث خواهد شد  احساسات مثبت کودک در آن رشد کند و همچنین مهارت های اجتماعی جهت ارتباط با دیگران را فرا بگیرند و برای این که بتوانند بر وظایف و مهارت های رشدی مسلط شوند به کودکان خود کمک کنند و در نهایت این که حس مسئولیت پذیری را در آن ها افزایش دهند.

هدف از تربیت اصولی فرزندان

هدف از تربیت اصولی فرزندان این است که در آینده جوانانی سازگار و به دور از هرگونه مشکلات رفتاری و عاطفی باشند، بر همین اساس  استفاده از امکانات روانشناسی کودک می تواند در تعلیم کودک نقش مهمی ایفا می کند.

مشاوران کارگاه های تربیت فرزند در خصوص تکنیک های فرزند پروری و آشنا کردن والدین با اشتباهات رایج تربیتی ، تکنیک های صحیح تشویق کردن و بهبود روابط والد و کودک ، آموختن نحوه اثر گذاشتن بر رفتار کودک و همچنین مقابله با مشکلات رفتاری کودکان می تواند به والدین کمک کنند تا از عهده پرورش کودک نوپا ، دبستانی و تا نوجوانی بر آیند . همچنین آگاهی از شیوه های موثر تربیت و آشنایی با تنبیه و پاداش ها مهم می باشد.