لطفا به کیفیت مقاله امتیاز دهید

بیماری افسردگی به یک حالت بی علاقه بودن و بیزاری برای انجام کارهای روزمره زندگی می باشد. این بیماری در فرد می تواند به مرور زمان بر افکار، رفتار، انگیزش و احساسات او در جنبه های مختلف زندگی اش تاثیر بگذارد.

پیدایش این بیماری در فرد می تواند با نشانه های ظاهری مانند غم  و اندوه، علاقه به تنهایی و دوری از اطرافیان، رنگ پریدگی بر چهره، کاهش اشتها، اختلال در خواب و حتی در مواقعی پرخاشگر و حس بیزاری از خود و اطرافیان را تشخیص داد. متاسفانه تشدید آن می تواند باعث ایجاد تنفر از خود در فرد و زدن آسیب های جسمانی و در نهایت خودکشی شود. به طوری که سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام میکند بیماری افسردگی از مهم ترین دلایل مرگ و میر در کشورهای عقب افتاده و در حال توسعه است. به طور میانگین می توان گفت 5 تا 10 درصد جمعیت این کشورها را افراد افسرده حاد تشکیل می دهند.

عوامل تاثیر گذار در بیماری افسردگی

عوامل زیستی بدن

عوامل زیستی بدن یکی از ارگان های تاثیر گذار در ایجاد افسردگی مغز می باشد. هیپوکامپ عضو کوچکی از مغزی است که وظیفه ذخیره خاطرات و اطلاعات مهم را دارد. محققین دریافته اند که این بخش از مغز در برخی افراد مبتلا به افسردگی کوچکتر است. این کوچک شدن هیپوکامپ به خاطر آن است که هورمون استرس یعنی کورتیزول در افراد افسرده و غمگین بیشتر ترشح می‌شود. کورتیزول باعث کوچک شدن بخش هیپوکامپ می‌شود.

تضاد و درگیری در خانواده

متاسفانه این موضوع یکی از شایع ترین عوامل ایجاد افسردگی در والدین و خانواده است. افزایش طلاق های عاطفی بین والدین باعث گردیده فرزاندان نتوانند از موحبت عشق  و علاقه برخوردار شوند و تاثیرات بدی در روحیه آنها ایجاد می شود.

مشکلات ارتباط در جامعه

برخی افراد هستند که به علت خجالت از روبه رو شدن و معاشرت با دیگران مجبورند از بقیه فرار کنند و کم کم به افسردگی دچار شوند. البته دلایل دیگری مانند دوری از شهر و خانواده و دوستان به علت عوامل کاری و تحصیلی نیز می تواند تشدید کننده حالت افسردگی باشد.

مرگ و فقدان عزیزان

غم و اندوه از دست دادن عزیزان، برای افراد مستعد افسردگی و کسانی که حساسیت روحی بالایی دارند، تأثیرات بسیار عمیقی دارد.

حتما بخوانید
سرکوب احساسات | چرا مردم احساسات خود را سرکوب می کنند؟

بیماری ها و دردهای دائمی

برخی دردها در انسان طولانی هستند و می توانند تا آخر عمر همراه او باشند مانند بیماری‌های مزمن مانند دیابت، ناراحتی قلبی، آرتروز، ناراحتی‌های کلیوی، اِسکلُروزِ چندگانه (ام.اس). این امراض فرد را کم کم دچار کم طاقتی، بی کلافگی و افسردگی می کند.

تاثیر انواع داروها

مصرف تعدادی از داروها می‌تواند از عوامل افسردگی به شمار بیاید. مصرف داروهای مسکن و خواب‌آور به ویژه در افراد مسن‌ امکان ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد. استفاده از این داروها که معمولا خاصیت آرام‌ بخشی دارند از عوامل افسردگی محسوب می‌شود. داروهای ضدحساسیت و مسکن‌ در راستای بهبود و درمان مشکلات ویژه و خاص، احتمال افسردگی را نیز بالا می‌برند.

از دیگر عوامل افسردگی نیز مشکلات اقتصادی، افسردگی ژنتیکی می باشد.

بیماری افسردگی و راه های آن

راه های درمان بیماری افسردگی

مهم ترین نکته برای درمان بیماری افسردگی شروع دوره در زمان مناسب است، امکان دارد مواقعی که افسردگی به مرحله حاد رسیده باشد دیگر روش های مختلف درمان نتیجه ای نداشته باشند. اما برای یافتن بهترین راه درمان ممکن است روش های گوناگونی آزمایش و خطا شود،

در مواقعی روانپزشکان انجام تمرینات ورزشی و پیاده روی را به بیمار تجویز می کنند و اگر نتیجه ی مطلوب حاصل نشد از دارو های ضد افسردگی برای درمان بهره می گیرند.

چند نکته در درمان بیماری افسردگی

به دارو ها اعتماد نکنید!

اگرچه داروها می تواند علائم افسردگی را تسکین دهند، اما معمولاً برای استفاده طولانی مدت مناسب نیست.

سایر درمانها، از جمله ورزش و درمان، می توانند به همان اندازه داروها  و حتی بیشتر از آنها مؤثر باشند و به علاوه با عوارض جانبی ناخواسته همراه نیستند.

اگر تصمیم دارید که دارو را امتحان کنید، به یاد داشته باشید که هنگام ایجاد تغییر در شیوه زندگی سالم، دارو نیز به بهترین وجه کار می کند.

بهره گیری از حمایت اجتماعی

هرچه روابط اجتماعی خود را بیشتر پرورش دهید، از افسردگی بیشتر فاصله خواهید شد. اگر که میخواهید افسردگی خود را درمان کنید یا افسردگی نگیرید می توانید با دیگران ارتباط مثبت برقرار کنید.

برای مثال با اعضای خانواده یا دوستان قابل اعتماد صحبت کنید یا در یک گروه پشتیبان افسردگی به دنبال ارتباطات جدید باشید. از حمایت کردن دیگران به خود خجالت نکشید.

حتما بخوانید
انواع راه های درمان وسواس | آیا وسواس قابل درمان است؟
درمان به زمان و تعهد نیاز دارد

درمان افسردگی به زمان و تعهد نیاز دارد مانند همه درمان های دیگر که به زمان نیاز دارند.

گاهی اوقات ممکن است به خاطر کند و آرام بودن دوره درمان احساس ناامیدی در شما ایجاد شود، این طبیعی است ولی باعث نمی شود آن را کنار بگذارید. بهبودی معمولاً فراز و نشیب دارد.

بیماری افسردگی و راه های درمان

 

تغییر سبک زندگی

بخش اساسی در درمان افسردگی همین تغییر سبک زندگی است. تغییرات سبک زندگی ابزاری ساده اما قدرتمند در درمان افسردگی است. حتی اگر به روش های درمانی دیگری نیاز دارید، ایجاد تغییر در شیوه زندگی مناسب می تواند به بهبود یافتن افسردگی کمک کرده و از بازگشت آن جلوگیری کند.

خواب کافی

خواب تأثیر بسیار خوبی بر خلق و خوی دارد. هنگامی که خواب کافی ندارید، علائم افسردگی شما بدتر خواهد شد.

کمبود خواب باعث تحریک پذیری، حالت بد خلقی، اندوه و خستگی می شود. اطمینان حاصل کنید که هر شب به اندازه کافی می خوابید.

تعداد بسیار کمی از افراد هستند که در کمتر از هفت ساعت خواب شب، عملکرد خوبی دارند. هر شب زمانی بین هفت تا نه ساعت خواب کافی داشته باشید.

کاهش استرس

برای کمک به مدیریت و کاهش استرس، تغییراتی در زندگی خود ایجاد کنید.

استرس بیش از حد افسردگی را تشدید می کند، شما را در معرض خطر افسردگی در آینده قرار می دهد.

نگاهی به جنبه های زندگی خود داشته باشید که شما را دچار استرس می کند. مانند روابطی که شما را دچار استرس می کند و یا انجام کارهایی که به آن علاقه ندارید.

برای حال خوب زندگی خودتان تلاش کنید و راه های بالا را رعایت کنید، تا دچار افسردگی نشوید

و یا چنانچه افسردگی دارید راه های درمان را پیش بگیرید که حال زندگی خودتان و عزیزانتان خوب باشد.

میتوانید از مشاوره آنلاین سایت حال خوب زندگی یا مشاوره خانواده ما استفاده کنید با داشتن مشاوران عالی زندگی خودتان را بهتر کنید و از زندگی لذت ببرید.

دررمان مشکلات روانی

بیماری افسردگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *