مشاوره نوجوان و راه های جلوگیری از اعتیاد

مشاوره نوجوان

لطفا به کیفیت مقاله امتیاز دهید

در این مقاله می خواهیم درباره ی  مشاوره نوجوان و بحران ها و هنجار هایی که ممکن است در دوره ی نوجوانی برای نوجوانان رخ دهد را با پدر و مادر ها و نوجوانان در میان بگذاریم تا بتوانند با این مشکلات به خوبی رفتار کنند.

مشاوره نوجوان

مشاوره نوجوانان مشاوره ای است که به جوانان کمک می کند تا احساسات، رفتارها و افکار خود را به دست بیاورند و مستلزم استفاده از تکنیک های منحصر به فردی است که ماهیت بیانگر یک جوان را مانند هنر درمانی یا رویکردهای سنتی تر مثل صحبت درمانی بیان می کند.

چرا مشاوره نوجوان

نوجوانان ممکن است برای مشکلات رفتاری، مشکلات عاطفی، مسائل بهداشت روان، مشکلات سوء مصرف مواد، استرس، مشکلات رابطه و تجربیات آسیب زا به مشاوره حرفه ای نیاز داشته باشند. هر چه بیشتر منتظر کمک باشید، مشکلات نوجوانتان بدتر می شود. مهم است که در اسرع وقت به دنبال کمک آنها باشید.

مشاوره نوجوان

مطالعه درباره ی مشاوره ی  نوجوان به چند بخش مهم تقسیم می شود :

بحران هویت: نوجوانان در این دوره از زندگی شان با مشکلی به نام هویت مواجه می شوند که در واقع همان شناخت خود می باشد. در این میان بسیاری از آن ها هویت خود را شناخته و با دیگران ارتباط برقرار می کنند. در نتیجه اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و تعاملات آسان تری خواهد شد. کسانی که نتوانند هویت خود را پیدا کنند در سوالات خود غرق شده و از ارتباط اجتماعی فاصله می گیرند. پدر و مادر در پیدا کردن هویت فرزند خود نقش مهمی دارند و اگر نتوانند و ندانند که با فرزند خود چطور رفتار کنند ابعاد آن و مشکلاتش بیشتر خواهد شد.

 

بحران صمیمیت و مهربانی و رفتار دوستانه(جلب توجه):

متأسفانه از آن جایی که اطلاعات والدین در رابطه با بحران های این سن نوجوانان اندک است، اغلب رفتارهای نادرست موجب افزایش مشکلات و بحران ها می شود. عدم درک نوجوان و تعجب از رفتارهای غیر منطقی او، کمکی به حل بحران های این سن نمی کند. بنابراین بهتر است، والدین با مراجعه به مشاوره نوجوان، اطلاعات بیشتری به دست آورده و الگوی رفتاری صحیح را بیاموزند.

رفتار با نوجوانان در دوران بلوغ

دوران بلوغ دورانی است که هر شخص در طول رشد آن را تجربه کرده، که معمولا بین سن 10 تا 14 سالگی اتفاق می افتد.

این دوره نوجوانی با تغییراتی هورمونی در بدن آغاز می شود، و تغییرات ظاهری بسیاری دارد.

رشد اندام جنسی و موهای زائد، تغییر صدا و جوش های دوران نوجوانی رایج ترین تغییرات ظاهری در فرزند است.

در کنار تغییرات ظاهری، رفتار و اخلاق نوجوان نیز تغییر می کند و هورمون های خلق و خوی نوجوان را تحت تاثیر می گذارد. و در این زمان خیلی حساس می شوند.

حتما بخوانید
مشاوره انلاین خانواده و مزایای آن

نوجوانان در این سن علاقه دارند در موضوعات مهم و اجتماعی شرکت کنند.

تغییرات ظاهری که برای نوجوانان پیش می آید، معمولا نوجوانان را دچار انزوا می کند.

در صورتی هم که پدر و مادر از قبل با نوجوان خود در زمینه این تغییرات صحبت نکرده باشند و نوجوان اطلاعی نداشته باشد باعث می شود که دچار افسردگی دوران بلوغ شود. و در اجتماع کمتر حضور داشته باشند. بهتر است نزد یک مشاوره نوجوان بروید و از مشاوران کمک بگیرید.

مصرف سیگار و موادمخدر در نوجوانان

در نوجوانی افراد دوست دارند همه چیز را تجربه کنند و ریسک پذیری آنها زیاد می شود و ممکن با وجود دوست های ناباب به آنها سیگار یا مواد مخدر تعارف کنند و آن ها به راحتی قبول کنند.

که این ممکن است اعتیادآور باشد و راهی برای اعتیاد آوردن به مصرف سیگار و مواد مخدر را برای نوجوان داشته باشد.

الکل

مشروبات الکی که به راحتی پیدا می شود و دسترسی به آن آسان است ممکن است توسط نوجوانان مصرف شود.

بیشترین میزان مسمومیت ناشی از الکل در نوجوانان و دانش آموزان دیده شده است.

مصرف بیش از حد الکل باعث می شود خیلی از فعالیت های جنسی غیر منطقی، رفتار های پرخاشگرانه  و… در نوجوانان ایجاد شود.

 

تغیر رفتار باور نگرش و… بعد از بلوغ

بلوغ در پسران و دختران ممکن است در سنین مختلف روی دهد ولی هر دو در دوره ی نوجوانی رخ می دهد. نوجوانان در هنگام بلوغ با تغییر رفتار همراه می شوند. بر رابطه ی آنها با خانواده و دوستان و حتی در ارتباط با دیگران در اجتماع تاثیر خواهد گذاشت.

مشاوره نوجوان

ناسازگاری با خانواده و دوستان

در زمان کودکی و قبل از بلوغ فرزندی که به قوانین پدر و مادر خود احترام میذاشته و آنها را رعایت می کرده به یکباره قوانین پدر و مادر خود را نقض و قوانین آنها را زیر پا گذاشته است و در رفتار با پدر و مادر خود سر ناسازگاری را باز می کند.

نوجوانان برای آنکه بتوانند هویت خود را بشناسند و آن را انتخاب کنند نیاز دارند تا هویت های مختلف را ارزیابی و امتحان کنند تا بتواند بهترین هویت را برای خود برگزینند، برای مثال ممکن است که در دوره ای لباس های عجیب بر تن کنند و مدل موی خود را به شکل عجیبی درآورند. در این زمان بیشتر والدین نمی توانند این رفتار فرزند خویش را تحمل کنند و با صحبت کردن با نوجوان خود آن را متقاعد می کنند که تیپ خود را عوض کند. و در رفتار خود تجدید نظر کند.

حتما بخوانید
والدین کنترلگر چه تاثیرات منفی بر فرزندان دارد؟

رفتارهای خشونت آمیز

درگیری های جسمی و زورگویی در دوره نوجوانی بسیار رایج است. رفتارهای خشونت آمیز در مدرسه و توسط همسالان تبلیغ شده و مشکلات بسیاری در مدرسه و خارج از آن ایجاد می کند.

رفتارهای خشونت آمیز نوجوانان به دلیل اختلالات رشدی گذشته، دسترسی به سلاح های سرد و گرم، فقر خانوادگی، استفاده از مواد مخدر یا عضویت در باندهای خطرناک مدرسه ظاهر می شود.

 

درس و تحصیل در نوجوانان

ترس از مدرسه در نوجوانان به دلیل رفتار های ناپسند و ناخوشایند با دانش آموزان در آنجا می باشد همچنین سوء استفاده های جنسی از نوجوانان از مهم ترین ترس های نوجوانان می باشد که ترس از بیان آن را در خانواده دارد.

عشق در نوجوانان

عاشق شدن یک تحرک عاطفی است که در هر سنی اتفاق می افتد: با این حال مدیریت احساسات در دوره بحرانی نوجوانی سخت تر است. رشد عاطفی و ذهنی در این دوران سریع تر دنبال شده و خصوصیات ثانویه جنسی پدیدار می شود.

نقش والدین در برابر عشق نوجوانان

والدین ترجیح می دهند با سرکوب نیازهای جنسی و عاطفی، ارتباط نوجوان را با جنس مخالف محدود کنند؛ اما این روش تربیتی صحیح نیست.

والدین باید مسائل جنسی را به نوجوان خود آموزش دهند. ابعاد مختلف رابطه جنسی و مشکلاتی که در اثر روابط پر خطر ایجاد می شود، توضیح داده شود و نوجوان را نسبت به سو استفاده های جنسی مطلع کنند.

مشاوره نوجوان

اهمیت مشاوره در نوجوانان

مشاوره نوجوانان در این دوره اهمیت ویژه ای دارد.
نوجوان در این دوره با پریشانی های عاطفی شدیدی مواجه می شود و مشکلات بسیاری را تجربه می کند. در کنار مسائل بیرونی، احساسات منفی و سردرگمی هویتی نیز رشد عاطفی و اجتماعی نوجوان را با مشکل مواجه خواهد کرد. نوجوان در این سن نیاز به حمایت عاطفی والدین و پشتیبانی دوستان دارد.

کلام آخر

نوجوانی دوره‌ای بحرانی در زندگی است که رشد جسمی، عاطفی و اجتماعی را به همراه دارد.

بحران های مخصوص به این دوره افراد را با جنبه های مختلف و حقایق زندگی آشنا کرده و موجب بلوغ فکری آن ها می شود.

اما در صورتی که مشکلات مربوط به این دوره جدی گرفته نشود، نوجوان سرکوب شده و سلامت روان او تهدید خواهد شد.

بنابراین بهتر است این دوره را به کمک مشاوره خانواده پشت سر گذاشت تا سلامت فرزند شما تضمین شود.

میتوانید برای راحتی کار خودتان از مشاوره آنلاین سایت حال خوب زندگی مشورت بگیرید.

سایت حال خوب با داشتن مشاوران آنلاین و عالی به شما مشاوره عالی می دهند.

 

درمان مشکلات خانوادگی

مشاوره نوجوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *